Overzicht

Wat is positioneren?

Strategie Positionering
Afbeelding
ProudMary_Blog_Wat_Is_Positioneren_Positioneringsbeelden

Positioneren is het kiezen van een onderscheidende, relevante en geloofwaardige positie op de markt.

Door te kiezen voor een onderscheidende, relevante en geloofwaardige positie op de markt kan je makkelijker je doel behalen. Het doel is een voorkeurspositie bij jouw doelgroep te bemachtigen. In hoofd en hart. We spreken hierbij over de perceptie ten opzichte van je concurrenten. De positionering is dikwijls gebaseerd op een concurrentievoordeel waardoor jouw potentiële klant voor jouw merk(en), product(en) of dienst(en) kiest.

Je merkenverhaal of brand story.

Je creëert een verhaal dat typisch is voor jouw bedrijf of product (en niet gelinkt kan worden aan de concurrent). Een verhaal dat herkenbaar is en makkelijk te onthouden. Zoals het verhaal van Roodkapje. In 4 woorden weet iedereen dat het om Roodkapje gaat, ook al bestaan er heel veel sprookjes. Maar als je de woorden: wolf, grootmoeder, meisje en rood jasje hoort, dan weet je meteen over welk sprookje het gaat. Als ik een identiek verhaal vertel, maar enkel die 4 woorden vervang door bv. pelikaan, nonkel, jongen en groene broek, dan heb je door dat dit een ander verhaal is. Wat zijn jouw 4 unieke onderscheidende woorden? PS: kwaliteit, prijs en service zullen het niet halen als unieke boodschap.

Het fundament

Of je nu een naam of een creatieve campagne nodig hebt, de positionering is steeds je fundament, je vertrekpunt om verdere stappen te zetten. Bekijk hier hoe we de positionering vertaalden naar een creatief concept voor beMatrix, Flow of Visix Brand Shiners. Of hoe we op basis van de positionering een naam en branding ontwikkelden voor Artori of ’t Land van Vlierbos.

We integreren de positioneringsoefening zowel in onze Branding Trajecten als Campagne traject.

Wil jij ook jouw unieke boodschap de wereld insturen? Ontdek wat Proud Mary voor jou kan betekenen. Neem contact met ons op via onderstaande knop.

Ik wil gecontacteerd worden

BV Admiraal - Proud Mary
Sint Petrus en Paulusstraat 61
Roeselare
051 80 77 90

schrijf je in op onze nieuwsbrief

Je vindt ons hier

BV Admiraal - Proud Mary
Sint Petrus en Paulusstraat 61
Roeselare
051 80 77 90
tina@proudmary.be

BE 0838.936.766
IBAN BE89 0016 5020 1685
BIC GEBA BE BB