Overzicht

Let's talk about instagram ads

Strategie Online
Afbeelding
ProudMary_Blog_Instagram

Wil je met je nieuwe campagne visueel opvallen op een van de grotere socialmediakanalen? Dan is een goeie Instagram Ad je sleutel tot succes.

Je kent het wel, je bent aan het scrollen op Instagram en plots zie je een Ad verschijnen tussen alle andere content. De ad die aan het begin, tussen of net op het einde van de content komt te staan in je feed, noemen we een in-feed Ad. Ze passen in je feed en zijn op die manier ook minder opdringerig. Bovendien onderbreken ze jouw navigatie niet. Wil je dus op een subtiele manier jouw Ad opgemerkt doen worden? Kies dan voor een in-feed Ad! Subtiliteit gegarandeerd!

Van subtiel gesproken, er zijn ook dynamische Ads. Dit kan eigenlijk om het even welke Ad zijn. Het zijn namelijk Ads die de gebruiker op Instagram te zien krijgt, omdat hij of zij eerder iets opzocht rond dit merk. Logischerwijze komen ze dus ook vaker voor.

We willen een beetje meer opvallen.

Op zoek naar een opvallende Ad? Kies dan voor een video Ad. Advertenties met een live-actie of een geanimeerde video trekken als eerste de aandacht. Bovendien houden ze ook de aandacht vast. We worden namelijk altijd wel getriggerd door een filmpje.

Naast video Ads zijn er ook carrousel Ads. Het is een soort van diavoorstelling van twee of meerdere afbeeldingen/video’s. In één Ad laat je mensen scrollen door verschillende beelden. Per "slide" is er ook de mogelijkheid om door te klikken naar de site. Een soort all-in-one dus! Nog een Ad die de aandacht grijpt!

Ads met een extra touch.

Een variant op in-feed en video Ads zijn de collection Ads. Dit zijn Ads met een coverafbeelding of video en nog een 2 à 3-tal klikbare productbeelden. Als marketeer breng je zo verschillende producten in één Ad onder de aandacht. Wanneer deze Ad wordt aangeklikt, wordt de gebruiker automatisch naar de Instant Experience gebracht op Instagram.

Nog Ads met een extra touch, zijn shopping Ads. Je krijgt beelden te zien van de producten waarin prijzen zijn getagd. Bij het aanklikken van zo’n tag word je naar de Instagram Shop of naar de website gestuurd waar je meer informatie over het product kunt vinden.

Adverteren op die ene plaats.

Instagram heeft buiten de feed om door te scrollen ook story's. Ook daar kan worden geadverteerd! Story ads zijn Ads zie zich in de storybalk bevinden naast de organische story's. Ze worden verticaal weergegeven en nemen het volledige mobiele scherm in, zoals bij de story's zelf dus. Ze spelen verschillend af tussen de vele story's.

Daarnaast is er ook Instagram Explore. De pagina waar je ontdekkingen doet. Mensen kunnen er verschillende posts bekijken van mensen die ze niet volgen. Je kunt er ook tussen adverteren! Explore Ads noemen we ze dan. Explore Ads kunnen beelden of video’s zijn en zien er eigenlijk uit als in-feed Ads. Genoeg verschillende opties om te adverteren op Instagram dus!

Afbeelding
ProudMary_Blog_Instagram
Afbeelding
ProudMary_Blog_Instagram

Ik wil gecontacteerd worden

BV Admiraal - Proud Mary
Sint Petrus en Paulusstraat 61
Roeselare
051 80 77 90

schrijf je in op onze nieuwsbrief

Je vindt ons hier

BV Admiraal - Proud Mary
Sint Petrus en Paulusstraat 61
Roeselare
051 80 77 90
tina@proudmary.be

BE 0838.936.766
IBAN BE89 0016 5020 1685
BIC GEBA BE BB