Overzicht

Kernwaarden: hoe ze bepalen?

Branding Employer Branding
Afbeelding

Kernwaarden zijn het fundament voor je Employer Branding. Hoe bepaal je ze ? En nog belangrijker: hoe zet je ze om naar gedragingen?

De waarden zitten in je.

Sommige bedrijfsleiders hebben de kernwaarden van bij de start van hun bedrijf in hun hoofd zitten maar hebben ze misschien nog nooit op papier gezet. Als zaakvoeder onderneem je automatisch volgens je eigen waarden. Logisch. Maar je moet ze ook delen als je wil dat je medewerkers volgens dezelfde waarden werken.

Als de kernwaarden er niettemin nog niet zijn, wil men veelal medewerkers betrekken bij het bepalen van die waarden. Er zijn diverse manieren om je kernwaarden te bepalen. Er is niet 1 juiste manier.

Organiseer een kernwaardenworkshop

Wij ontwikkelden onze eigen Proud Mary kernwaardenworkshop. Deze oefening legt de waarden van het bedrijf bloot in verschillende stappen. Door zowel te kijken naar een aantal mijlpalen in het verleden én in de toekomst. Zo onderzoeken we welke waarden je naar de mijlpalen hebben geholpen, dan krijg je een idee van terugkerende waarden.

Eenmaal de kernwaarden vastliggen, gaan we ze vertalen in gewenst gedrag. Zo maak je de waarden heel concreet en toepasbaar. Bedenk samen herkenbare situaties en beschrijf het gewenst gedrag. Denk ook na over welk gedrag niet past binnen je organisatie.

Na de workshop, de uitwerking.

Met alleen maar een workshop heb je niet voldoende. Creëer diverse communicatietools waar je de inhoud uit de oefening in vastlegt. Een waardenwaaier, een waardenboekje of -posters.

Ontdek enkele uitwerkingen

Afbeelding
ProudMary_Kernwaarden_Zoutman
Afbeelding
ProudMary_Kernwaarden_Truckador
Afbeelding
ProudMary_DenkIt_Campagne_Drinkfle
Afbeelding
ProudMary_Kernwaarden_StadRoeselare
Afbeelding
ProudMary_Kernwaarden_AZGroeninge
hold and drag

Ik wil gecontacteerd worden

BV Admiraal - Proud Mary
Sint Petrus en Paulusstraat 61
Roeselare
051 80 77 90

schrijf je in op onze nieuwsbrief

Je vindt ons hier

BV Admiraal - Proud Mary
Sint Petrus en Paulusstraat 61
Roeselare
051 80 77 90
tina@proudmary.be

BE 0838.936.766
IBAN BE89 0016 5020 1685
BIC GEBA BE BB