Overzicht

What's up with 'strategy is key'?

Afbeelding

Iedereen heeft het al eens gehoord, 'strategy is key'. Maar is dit effectief zo? Een bedrijfsstrategie is een cruciaal onderdeel van het succes van elk bedrijf. Wij leggen je uit waarom.

Afbeelding
Radiospot_TXT
Afbeelding
Radiospot_ICOON

Listen to this blog in English by the AI-voice of our colleague Delphine

1. Richting geven aan jouw bedrijf

Een bedrijfsstrategie bepaalt niet alleen de richting van jouw bedrijf, de strategie helpt ook bij het opstellen van doelen en prioriteiten. Het geeft de organisatie duidelijke richtlijnen over waar het bedrijf naartoe gaat en welke stappen er moeten worden genomen om daar te komen. Dit stelt jouw bedrijf in staat om zich te concentreren op belangrijke kwesties en zich minder te laten afleiden door andere zaken die niet relevant zijn. Focus op het einddoel.

2. Optimaliseren van middelen

Een bedrijfsstrategie helpt ook bij het optimaliseren van de middelen die het bedrijf tot zijn beschikking heeft. Het geeft inzicht in de middelen die nodig zijn om de doelen van de organisatie te bereiken en

hoe deze middelen het beste kunnen worden ingezet. Het helpt het bedrijf om efficiënter te werken en kosten te besparen door zich te richten op de belangrijkste aspecten van de bedrijfsvoering.

3. Concurrentievoordeel

Gebruik jouw strategie ook als concurrentievoordeel. Het stelt jouw bedrijf in staat om zich te onderscheiden van de concurrentie door zich te concentreren op unieke aspecten van de bedrijfsvoering en deze te benutten. Het kan ook helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten die de concurrentie niet kan bieden.

4. Motivator voor medewerkers

Een duidelijke en effectieve bedrijfsstrategie verhoogt de motivatie van jouw medewerkers. Het geeft hen duidelijke doelen en prioriteiten en zorgt ervoor dat ze zich meer betrokken voelen bij de organisatie. Dit kan leiden tot een hogere productiviteit en betere prestaties van het bedrijf als geheel.

What's up with your strategy?

Proud Mary trekt er elk jaar 1 dag op uit om een strategische brainstorm met alle medewerkers uit te voeren. Dan nemen we de tijd om het voorbije jaar te analyseren én het komende jaar vorm te geven. We bepalen doelen, kijken met een kritisch oog naar onze resultaten en optimaliseren waar nodig. Ja, strategy is key!

Wil jij ook jouw strategie optimaliseren? Neem contact op met ons. We kijken dan samen, met een wijntje in de hand, wat mogelijk is.

Filmbestand

Ik wil gecontacteerd worden

BV Admiraal - Proud Mary
Sint Petrus en Paulusstraat 61
Roeselare
051 80 77 90

schrijf je in op onze nieuwsbrief

Je vindt ons hier

BV Admiraal - Proud Mary
Sint Petrus en Paulusstraat 61
Roeselare
051 80 77 90
tina@proudmary.be

BE 0838.936.766
IBAN BE89 0016 5020 1685
BIC GEBA BE BB